W latach 2005-2011 byłem związany z Katedrą i Zakładem Bromatologii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, w której od 2007 roku pracowałem jako asystent. W ramach pracy na uczelni prowadzę badania z zakresu:
  • jakości i sposobu żywienia osób o różnym poziomie aktywności fizycznej
  • wartości odżywczej powszechnie spożywanych produktów spożywczych
  • wpływu wysiłku na odpowiedź glikemiczną i stan zdrowia organizmu
  • wydatkiem energetycznym osób o różnym poziomie aktywności fizycznej
  • terapii żywieniowych różnych jednostek chorobowych
  • suplementacji diety

Prowadziłem również zajęcia ze studentami Wydziału Farmaceutycznego i Wydziału Nauk
o Zdrowiu GUMed oraz szkolenia podyplomowe dla farmaceutów z zakresu:
  • jakości i wartości odżywczej produktów spożywczych
  • jakości i sposobu żywienia osób o różnym poziomie aktywności fizycznej
  • terapii żywieniowych różnych jednostek chorobowych
  • suplementacji diety
  • roli aktywności fizycznej w zachowaniu dobrego stanu zdrowia
  • interakcji żywności i suplementów diety z substancjami leczniczymi
  • dopingu sportowego

Ponadto brałem udział w licznych konferencjach i szkoleniach, które pozwalają mi na bieżąco śledzić nowości naukowe z zakresu żywienia, suplementacji diety, fizjologii żywienia, fizjologii wysiłku fizycznego oraz treningu sportowego.

Od 2009 roku do chwili obecnej jestem wykładowcą Wyższej Szkoły Turystki i Hotelarstwa, gdzie prowadzę zajęcia z zakresu:
  • zasad prawidłowego żywienia
  • jakości i sposobu żywienia osób o różnym poziomie aktywności fizycznej
  • wartości odżywczej powszechnie spożywanych produktów spożywczych
  • wydatkiem energetycznym osób o różnym poziomie aktywności fizycznej
  • terapii żywieniowych różnych jednostek chorobowych, w tym otyłości, zespołu metabolicznego, czy cukrzycy
  • żywienia w hotelach wellness i spa
  • żywienia osób z różnych grup wiekowych
  • suplementacji diety
Aktywna Dieta © 2013, Wykonanie: DziennikLotow.pl